Ontspanningsmassage

Een ontspanningsmassage is HET perfecte cadeau voor jezelf. Het is een moment om helemaal tot rust te komen en spanningen van je af te laten glijden.
Een ontspanningsmassage is een ware traktatie voor lichaam en geest en een van de oudste en gezondste manieren om te ontspannen. Een massage is dus geen luxe, maar een echte noodzaak! Om je dagelijks goed te voelen en te kunnen functioneren is het belangrijk dat je regelmatig een moment van rust pakt. Met een ontspanningsmassage herlaad je je batterijen en zeg je stress vaarwel.

Ben je de laatste tijd prikkelbaar, moe, lusteloos, heb je veel stress of misschien wel een burn-out? Dan is het goed mogelijk dat je dat op fysiek gebied ook gaat merkten of misschien al wel merkt. Je krijgt last van slapeloosheid, spierpijn, stijve en pijnlijke spieren, hoofdpijn, rugpijn, nek- of schouderklachten of allerlei andere vervelende eigenaardigheden.

Gelukkig kun je met een ontspanningsmassage even ontsnappen aan de dagelijkse hectiek en word je lichaam en geest weer helemaal in balans gebracht. De redenen voor een ontspanningsmassage zijn erg uiteenlopend en die kunnen verschillen van persoon. De meeste die regelmatig een massage laten uitvoeren zoeken ontspanning en willen in de eerste plaats hun stress verminderen. Stress kan klein of groot aanwezig zijn. En stress kan de oorzaak zijn van de meest uiteenlopende gezondheidsklachten, zoals:
• Pijn en chronische pijn
• Stijve en pijnlijke spieren
• Alle soorten rugpijn
• Nek- en schouderklachten
• Hoofdpijn en migraine
Een ontspanningsmassage kan dan verlichting brengen en de pijn doen verzachten en in sommige gevallen zelfs (tijdelijk) laten verdwijnen.

Soms merk je tijdens een massage dat je spieren strakker, vaster en harder aanvoelen dan dat je zelf had gedacht. Vaak is dat weer het gevolg van het langdurig belasten van steeds dezelfde spieren of spiergroepen, van lange tijd aanhouden van dezelfde houding, bijvoorbeeld door kantoorwerk als je veel achter de computer zit of veel in de auto zitten.

Een ontspanningsmassage werkt natuurlijk ook heel goed als je geen klachten hebt, fysiek of mentaal. Een ontspanningsmassage zorgt namelijk ook voor het herstel van het zelf genezend vermogen van ons lichaam. Tijdens een ontspanningsmassage vloeien spanningen die in voorbije periode werden opgebouwd weg en komt de geest tot rust. Een massage werkt dus ook preventief en zorgt hierbij vervelende situaties makkelijker los gelaten kunnen worden.

Want wat doet een massage voor en met je lichaam?
• Het zorgt voor een betere doorbloeding
• Zuivert je lichaam door afvalstoffen sneller af te voeren
• Een snellere spierherstel
• Maakt verkrampte spieren weer los
• Maakt spieren soepel
• Zorgt voor meer beweeglijkheid
• Geeft je extra energie
• Versterkt je immuunsysteem
• Verhoogt je natuurlijke weerstand
• Verminderd je van stress
• Helpt depressie te ondermijnen
• Een minder vermoeid gevoel
• Een goede spijsvertering en een gezonde darmflora
• Brengt je hormonen weer in evenwicht
• Zorgt voor een betere concentratie en een sterker zenuwstelsel
• Maakt je minder vatbaar voor bijvoorbeeld verkoudheden, griep en infecties van je luchtwegen zoals bronchitis

Een wetenschappelijk feitje.

Terwijl jij geniet van je massage lig je er rustig en ontspannen bij, maar in je lichaam gebeurt erg veel! De warmte die vrijkomt bij een massage, gecombineerd met de druk die gegeven wordt, zorgt voor minder spierspanning. De huid en pezen worden met een massage flexibel en door de zenuwprikkeling zullen de bloedvaten verwijden. Hierdoor word je doorbloeding gestimuleerd. Het lichaam is zo beter in staat om gifstoffen af te voeren. Een betere doorbloeding betekent ook dat er meer aanvoer van zuurstof plaatsvindt. Door de warmte en aanraking komen er in het lichaam ook gelukshormonen vrij, waardoor je je letterlijk beter gaat voelen.

Dusssssss all the more reasons om een massage te nemen!


De 5 basisgrepen van de Klassieke (Ontspannings-)Massage.

Intermitterend drukken is een langzame, volle druk op het lichaam die aan het begin van de massage zonder massage-olie wordt uitgeoefend.
Deze massagetechniek wordt gebruikt om contact te maken en jou te laten wennen aan mijn handen.

Effleurage zijn strijkende bewegingen over de huid met matige druk om de olie te vespreiden over het lichaam en het lichaam te laten ontspannen.
Deze techniek kan zowel langzaam (ontspannend) als wat sneller (activerend) worden uitgevoerd, nagelang het doel van de massage.

Petrissage is het kneden van de spieren, te vergelijken met het kneden van brooddeeg.
Een petrissage maakt de spier soepeler en helpt om de afvalstoffen uit de spier(en) en het weefsel te verwijderen.

Een Frictie is een heel nauwkeurige beweging die is bedoeld om spanning in een specifiek deel van een spier los te maken. Er kan lichte of zware druk worden uitgeoefend, dat ligt aan wat jij prettig vind. Frictie is een effectieve manier om spanning los te maken, maar mag alleen worden toegepast op gebieden waar een diepe ontlading zinvol is. Fricties kunnen soms wat pijnlijk zijn.

Tapotementen zijn ontspannen ritmische "slagen" met de hand, vingertoppen, handmuis, gesloten vuisten of zijkant van de hand.
Tapotementen worden gebruikt op gebieden met veel spierweefsel voor het stimuleren van het te behandelen gebied. Daarnaast activeren Tapotementen de huid en de bloedsomloop.

Effect Klassieke Massage (ontspanningsmassage of activerende massage)

Door de Klassieke Massage wordt de bloedsomloop gestimuleerd, ontspant het lichaam en wordt je bewegingsvrijheid vergroot. Door de toegenomen doorbloeding wordt de opname van voedingsstoffen in de spieren bevorderd en de afvalstoffen worden sneller afgevoerd. De massage kan je lichaam in diepe ontspanning brengen tot een diepe meditatieve staat. Het kalmeert het zenuwstelsel, versterkt het immuun-systeem en het stimuleert het loslaten van toxine in je lichaam. Toxine zijn gifstoffen, die afkomstig zijn van bacteriën. Door de behandeling worden bepaalde stoffen in de huid aangemaakt die pijn verminderen en je een goed gevoel geven.

Naast de behandeling van de oppervlakkige huid, worden ook de gewrichten "gemasseerd", waardoor de bloedsomloop kan worden gestimuleerd, ontspanning teweeg gebracht wordt en de bewegingsvrijheid vergroot. Tegenwoordig wordt Klassieke Massage vaak gecombineerd met technieken die de persoonlijke groei en ontwikkeling bevorderen, emotionele spanningen vrij maken en het evenwicht tussen lichaam en geest te herstellen. De massage wordt uitgevoerd met massage-olie en op de blote huid.

Intakeformulier-Massagetherapie.pdf