Handmassage

Handmassage, het is een minder bekende massage techniek dan een voet – of rug massage. Maar het heeft zeker net zo’n ontspannend effect!

Handen hebben veel te verduren. De dunne, zachte huid op de handen heeft veel te lijden van invloeden van buitenaf, drogen snel uit en zijn daardoor gevoelig voor rimpelvorming. Dit proces kan vertraagd worden door massage met voedende crèmes of oliën. De huid raakt beter doorbloedt en ziet er weer prachtig uit!

Een handmassage is een makkelijke en snelle manier om even te ontspannen en te ont-stressen. Het is de ideale manier om toch even te relaxen wanneer je geen tijd hebt voor een complete lichaamsmassage.

Door middel van een handmassage kun je genieten van een heerlijk moment voor jezelf. De handmassage is ook even snel en makkelijk in te plannen in een druk schema. Je zou deze bij wijze van spreken zelfs tijdens je lunch pauze kunnen boeken. Een goede handmassage is rustgevend, ontspannend en een fijne manier om eventuele pijn in gewrichten te verminderen. Je handen gebruik je de hele dag, maar worden toch ook vaak vergeten bij een verwenmoment. En dat terwijl je ze zo intensief gebruikt! Geef ze daarom ook de aandacht die ze verdienen, want het masseren van de handen is namelijk niet alleen fijn voor je handen, maar kan bijdragen aan een algehele ontspanning van je volledige lichaam.

Met de handmassage worden spieren, pezen en gewrichten weer soepel en flexibel.

De handmassage kan ook gebruikt worden in combinatie met een manicure afspraak. Heb je vaak koude handen en een slechte bloedsomloop? Dan is dit de perfecte behandeling voor je handen. Na de massage zullen je handen weer heerlijk ontspannen aanvoelen.

Wist je dat een handmassage ook RSI klachten kan voorkomen of verlichten? Één van de oorzaken van RSI is een herhaalde steeds terugkerende handeling van de hand / polsgewricht. Een handmassage maakt de spieren weer soepel en wrijft de spanning er als het ware uit.

De handmassage is tevens uit te breiden met een reflexmassage. Ook voor de voeten staat de reflex massage beter bekend dan bij de handen. Maar is tevens toe te passen op de handen. Ook de handen staan namelijk in verbinding met onze organen, zenuwweefsel en meridianen (ook wel energiebanen genoemd). Door deze te masseren worden blokkades in het zenuwstelsel opgeheven en herstelt de energiestroom in het lichaam.

Maar of je nou klachten hebt of niet, het blijft een feit dat je handen dagelijks een hoop te verduren hebben. Dus dat beetje extra aandacht kunnen ze wel gebruiken.

Je kunt de massage los reserveren als handmassage of als handreflex massage. Maar je kunt deze ook reserveren in combinatie met een fijne manicure.

Workshop handmassage 18 oktober om 19:30

Handmassage, het is een minder bekende massage techniek dan een voet – of rug massage. Maar het heeft zeker net zo’n ontspannend effect!

Handen hebben veel te verduren. De dunne, zachte huid op de handen heeft veel te lijden van invloeden van buitenaf, drogen snel uit en zijn daardoor gevoelig voor rimpelvorming. Dit proces kan vertraagd worden door massage met voedende crèmes of oliën. De huid raakt beter doorbloedt en ziet er weer prachtig uit!

Voor wie is een handmassage? Voor iedereen!
Wil jij de massage inzetten als zelfmassage? Of wil jij deze kunnen geven aan iemand in jouw omgeving? Of wil jij de massage kunnen inzetten als professional. Dat kan namelijk ook een hele grote toegevoegde waarde hebben in jouw vakgebied in de zorg. Bij kwetsbare ouderen die in een dementerende fase zitten, of bij mensen in een laatste levensfase zal een handmassage van onschatbare waarde zijn!


In de zorg zijn we vooral gericht op functionaliteit, als het op aanraking aankomt. We wassen, smeren zalf, verbinden en verzorgen. Desondanks masseert iedereen wel eens, zonder het zich te realiseren misschien. Bij hoofdpijn wrijf je over je voorhoofd op slapen, je wrijft over een hand als je deze gestoten hebt, etc.

In steeds meer sectoren van de zorg wordt de meerwaarde van massage erkend. Denk hierbij aan palliatieve en terminale zorg, aan mensen met een verstandelijke beperking, aan kinderen en dementerenden. Massage kan de ontvanger laten voelen dat zijn of haar lichaam ook nog steeds een bron van aangename ervaringen kan zijn, ondanks dat de wereld niet meer zo is als ze ooit was. Daarnaast kan massage helpen ontspannen en tot rust komen. Zo heeft het een positief effect op het algehele gevoel van welbevinden. Soms duurt het even voor een dementerende aanraking toelaat wanneer deze niet verpleegtechnisch is, vooral wanneer deze in een fase van desoriëntatie, wantrouwen of onveiligheid verkeert. Een simpele handreiking, een aai over de wang of een klopje op de schouder kan dan een opstapje zijn.

Handmassage wordt algemeen als het meest laagdrempelig gezien van alle massages. Het is samen met voetmassage de meest toegepaste massage in de zorg. De volgende korte handmassage is een prettig en ontspannend voorbeeld: Mogelijke toepassingen: stress, angsten, somberheid, nervositeit, eenzaamheid, reumatische pijnen, stijfheid, (dreigende) contracturen.

Zeker zijn er ook contra-indicaties waarbij het niet raadzaam is om een handmassage te geven. Deze zullen dan ook besproken worden tijdens de workshop.

Wil jij de handmassage in jouw directe omgeving kunnen toepassen of bij jezelf?
Een handmassage is een makkelijke en snelle manier om even te ontspannen en te ont-stressen. Het is de ideale manier om toch even te relaxen wanneer je geen tijd hebt voor een complete lichaamsmassage.

Door middel van een handmassage kun je genieten van een heerlijk moment voor jezelf. De handmassage is ook even snel en makkelijk in te plannen in een druk schema. Je zou deze bij wijze van spreken zelfs tijdens je lunch pauze kunnen uitvoeren. Een goede handmassage is rustgevend, ontspannend en een fijne manier om eventuele pijn in gewrichten te verminderen. Je handen gebruik je de hele dag, maar worden toch ook vaak vergeten bij een verwenmoment. En dat terwijl je ze zo intensief gebruikt! Geef ze daarom ook de aandacht die ze verdienen, want het masseren van de handen is namelijk niet alleen fijn voor je handen, maar kan bijdragen aan een algehele ontspanning van je volledige lichaam.

Workshop handmassage

Op een aantal verschillende data kun je een workshop handmassage volgen. Een handmassage kun je om meerdere redenen geven dan die hierboven genoemd worden. Werk jij in de gezondheidszorg? Heb je te maken met onrustige cliënten? Of met mensen die in hun laatste levensfase zijn/ met een handmassage kun je de rust terug laten komen. Met een handmassage kun je drukpunten aanzetten die er voor zorgen dat iemand de rust weer kan vinden voor zichzelf. Hierdoor kun je dus bijvoorbeeld ook bepaalde angsten "tot rust" laten komen.

Wil jij jezelf een handmassage leren geven? Of gewoon voor de fun? Ook dat kan met dezelfde technieken.

Wil jij hier meer over weten, zodat je dit kunt uitvoeren op je werk of in jouw directe omgeving of bij jouzelf? Geef je dan op voor de workshop handmassage.

Data:
18 oktober
Kosten per persoon: € 20,00

Ik wil me graag opgeven voor de workshop handmassage