Zumba


Zumba staat voor "veel lol en snel bewegen".

Zumba is een Latijns-Amerikaans geïnspireerde dansfitness die Latijnse en internationale muziek met swingende dansbewegingen combineert. Hierdoor ontstaat een dynamisch, leuk en effectief fitness systeem.

Zumba werd bij toeval uitgevonden door Beto Perez. Beto is een celebrity Fitness instructeur die op een dag toen hij een aerobic les moest geven, zijn aerobic cassette bandjes vergat. Hij had in de auto alleen nog wat merengue en salsa nummers liggen. Die bandjes heeft hij toen gebruikt om toch een aerobic les te kunnen geven. Zo ontstond een wereld van Latijns ritmisch geïnspireerde fitness.

Wat kan je met Zumba bereiken?

* Een goede vetverbranding: Zumba volgt de aerobic en interval training methode, Zo wordt de calorieverbranding verhoogd. Je kunt tot 800 calorieën per les verbranden! Dit is natuurlijk afhankelijk van het fitnessniveau, het intensiteitsniveau en hoe bekend je bent met dansbewegingen.   

* Je versterkt je spieren: Gedurende de hele Zumba-les krijg je een goede controle over je buik-, rug- en beenspieren. Hierdoor krijg je een strakkere buik en sterkere rugspieren. Je onderlichaam krijgt een totale ‘workout’. Je zult merken dat je been- en bil- spieren steviger en strakker worden en meer vorm krijgen. De bewegingen die je met je armen moet doen, zorgen hierbij ook voor de nodige versteviging.

* Je conditie wordt verbeterd: Conditie verbetering houdt in dat de kwaliteit van je longen en je bloedsomloop verbetert. De belangrijkste spier van je lichaam - je hart - wordt sterker. Je uithoudingsvermogen gaat zienderogen vooruit.  

* Een betere coördinatie: Door de swingende dansbewegingen met je middel, benen en armen bevorder je de coördinatie tussen je verschillende lichaamsdelen.

* Meer flexibiliteit: Na 60 minuten calorieën te hebben verbrand, wordt elke les afgesloten met stretch oefeningen op rustige maar toch swingende muziek. Op deze manier wordt je ook meer flexibel.

* Je lichaamshouding wordt beter: Tijdens je werk of dagelijkse bezigheden neem je meestal onbewust houdingen aan die langzaam je lichaamshouding aantasten. Zumba zorgt ervoor dat je weer in balans komt. Door de versterking van je kernspieren verbeter je je houding

* En last but nor least ontspanning: Dat muziek en dansen goed zijn voor je geestelijke balans is al lang bekend. Door muziek en dans te combineren met fitness krijg je het ultieme middel om je stressbestendig te maken en je lichaam en geest klaar te stomen om de confrontatie met de wereld aan te gaan.